Informácie

ZLOŽENIE TORIET:

– Sušené ovocie (ďatle, slivky, hrozienka, marhule) – tvorí zaklad korpusu v kombinácii s orieškami
– Oriešky (kešu, mandle, pistácie, lieskovce, píniové, makadamiové orechy, arašidy) – tvoria základ korpusu
– Semienka (slnečnica, ľan, chia, mak) – tvoria základ korpusu v kombinácii s orieškami
– Čerstvé a mrazené ovocie – tvoria krémovú vrstvu torty –
– Kokosový olej a kakaové maslo – na stuženie krémových vrstiev torty
– Rastlinné mlieka (kokosové mlieko, mandľové mlieko) – pridávajú sa do krémovej časti torty –
– Sladidlá (agáve sirup, kokosový sirup, kokosový cukor) – všetky použité sladidlá majú nízky glykemicky index a sú vhodné aj pre diabetikov
– Dekorácie – kokosové chipsy, kakaové bôby, mrazom sušené ovocie, jedlé kvety…

 

Torty neobsahujú:

lepok, laktózu, vajcia, rafinované cukry

 
 
 
 
Zoznam alergénov:

Alergény sú vyznačené v zložení jednotlivých produktov zvýrazneným hrubším písmom. Produkty možu obsahovať stopy iných orechov a sušeneho ovocia. Zoznam alergénov podľa platného výnosu vydaného Ministerstvom zdravotníctva a Ministerstvom pôdohospodárstva SR zo dňa 1.2.2008 (skupiny alergénov vzťahujúce sa na RAW torty sú zvýraznené hrubším a podčiarknutým písmom):

  1. Orechy, ktorými sú mandle, lieskové orechy, vlašské orechy, kešu, pekanové orechy, para orechy,
  2. Obilniny obsahujúce lepok (t.j. pšenica, raž, jačmeň, ovos, špalda, kamut alebo ich hybridné odrody).
  3. Kôrovce a výrobky z nich.
  4. Vajcia a výrobky z nich.
  5. Ryby a výrobky z nich.
  6. Arašidy a výrobky z nich.
  7. Sójove zrná a výrobky z nich.
  8. Mlieko a výrobky z neho.
  9. Orechy, ktorými sú mandle, lieskové orechy, vlašské orechy, kešu, pekanové orechy, para orechy, pistácie, makadamové orechy a queenslandské orechy a výrobky z nich.
  10. Zeler a výrobky z neho.
  11. Horčica a výrobky z nej.
  12. Sezamové semená a výrobky z nich.
  13. Oxid siričitý a siričitany v koncentráciách vyšších ako 10 mg/kg alebo 10 mg/l. /konzervanty/
  14. Vlčí bôb a výrobky z neho.