Informácie

Zdravé sladkosti bez výčitiek
Bez lepku, laktózy a pridaného cukru.
Skvelá alternatíva mašrtiek určená pre všetkých, ktorí majú radi sladké a zároveň im záleží na kvalitných ingredienciách.
Torty sú vhodné aj pre celiatikov, diabetikov, osoby s intoleranciou lepku a PALEO nadšencov.
Základom korupusu sú oriešky, semienka, datle, slivky, hrozienka alebo marhule.
Krémové vrstvy obsahujú kešu oriešky, kokosový olej alebo kakaové maslo, ktoré dodávajú tortám tuhú konzistenciu.
Sladkú chuť vytvára použitie niekoľkých lyžíc agáve, tapiokového alebo javorového sirupu.
Torty sa rozdeľujú na dve základné skupiny: krémovo-čokoládové a ovocné.
Kombinácia surovín je individuálna nakoľko existuje nekonečne veľa možností 

ZLOŽENIE TORIET:

– Sušené ovocie (ďatle, slivky, hrozienka, marhule) – tvorí zaklad korpusu v kombinácii s orieškami
– Oriešky (kešu, mandle, pistácie, lieskovce, píniové, makadamiové orechy, arašidy) – tvoria základ korpusu
– Semienka (slnečnica, ľan, chia, mak) – tvoria základ korpusu v kombinácii s orieškami
– Čerstvé a mrazené ovocie – tvoria krémovú vrstvu torty –
– Kokosový olej a kakaové maslo – na stuženie krémových vrstiev torty
– Rastlinné mlieka (kokosové mlieko, mandľové mlieko) – pridávajú sa do krémovej časti torty –
– Sladidlá (agáve sirup, kokosový sirup, kokosový cukor) – všetky použité sladidlá majú nízky glykemicky index a sú vhodné aj pre diabetikov
– Dekorácie – kokosové chipsy, kakaové bôby, mrazom sušené ovocie, jedlé kvety…

 

Torty neobsahujú:

lepok, laktózu, vajcia, rafinované cukry

 
 
 
 
Zoznam alergénov:

Alergény sú vyznačené v zložení jednotlivých produktov zvýrazneným hrubším písmom. Produkty možu obsahovať stopy iných orechov a sušeneho ovocia. Zoznam alergénov podľa platného výnosu vydaného Ministerstvom zdravotníctva a Ministerstvom pôdohospodárstva SR zo dňa 1.2.2008 (skupiny alergénov vzťahujúce sa na RAW torty sú zvýraznené hrubším a podčiarknutým písmom):

  1. Orechy, ktorými sú mandle, lieskové orechy, vlašské orechy, kešu, pekanové orechy, para orechy,
  2. Obilniny obsahujúce lepok (t.j. pšenica, raž, jačmeň, ovos, špalda, kamut alebo ich hybridné odrody).
  3. Kôrovce a výrobky z nich.
  4. Vajcia a výrobky z nich.
  5. Ryby a výrobky z nich.
  6. Arašidy a výrobky z nich.
  7. Sójove zrná a výrobky z nich.
  8. Mlieko a výrobky z neho.
  9. Orechy, ktorými sú mandle, lieskové orechy, vlašské orechy, kešu, pekanové orechy, para orechy, pistácie, makadamové orechy a queenslandské orechy a výrobky z nich.
  10. Zeler a výrobky z neho.
  11. Horčica a výrobky z nej.
  12. Sezamové semená a výrobky z nich.
  13. Oxid siričitý a siričitany v koncentráciách vyšších ako 10 mg/kg alebo 10 mg/l. /konzervanty/
  14. Vlčí bôb a výrobky z neho.